perjantai 9. lokakuuta 2015

OCTOBERFEST DAY 2

Oli jo aikakin tulla kertomaan Octoberfest-reissun toisesta päivästä.Meillä oli ajatuksena että toisena festipäivänä oltais herätty aikasin aamulla,että oltais ehditty olla alueella koko päivä mutta ajatuksen tasolle se kuitenkin jäi.. Molemmilla oli sen verran nuutunut olo että päätettiin jatkaa unia ja hakea alakerran mäkistä ruokaa. Pikku hiljaa laittauduttiin,kuunneltiin ikivanhoja biisejä ja keskusteltiin kaikista vanhoista ja vähemmän vanhoista jutuista. Oli ihana jutella Alinan kans ihan kaikessa rauhassa ja jälleen kerran voi taas miettiä kuinka onnentyttö oon kun omistan noin ihanan ystävän.<3 
Juteltiin tästä mun kieliongelmasta tai siis siitä että en uskalla puhua Saksaa vaikka osaisinkin ja Allu siihen sitten totesi että "tällä reissulla me puhutaan kaikille pelkästään saksaa!". Ihan hyvin se oikeastaan munkin osalta onnistui ja en oo tän reilun kuukauden aikana puhunut ees yhteensä niin paljoa saksaa kun tuolla reissussa eli sai kyllä monta kärpästä yhdellä iskulla! Lisäinfona vielä että en mahtunut kielikursseille joten täällä ollessa mulla ei oo tullut saksan puhumisen kans minkäänlaista rutiinia.
Toisena päivänä lähdettiin ehkä noin pari tuntia aiemmin hotellilta hypättiin metroon ja jäätiin "väärällä" pysäkillä pois. Tiedettiin siis millä pysäkillä meidän kannattaa jäädä jos halutaan helposti alueelle mutta haluttiin jotain jännitystä tohon matkaan joten jäätiin tarkoituksella eri pysäkille. Päätyi muuten hyväksi valinnaksi,pysäkin läheltä nimittäin löytyi puisto kauniin suihkulähteen kera. Istuskeltiin puistossa McWrappien ja juomien kans kuunnellen suomalaista musiikkia,yksinkertaisesti nautiskeltiin vaan. Lähdettiin puistosta etsimään metroa ja sen löydettyämme päädyttiin tosi hyvälle pysäkille suoraan octoberfest-alueelle,viimeistään siinä vaiheessa jalat kiitteli kovasti sillä mun kenkävalinta oli jälleen kerran ihan surkea tollaisille kävelymäärille..
Kaljateltat tuli myös nähtyä ja olihan ne sen kaiken hehkutuksen arvoisia..Valtavia rakennuksia upein sisävaloin koristeltuna ja päädyttiin vielä valitsemaan oikeat teltatkin kun vältyttiin pitemmiltä jonotuksilta.Siitä tunnelmasta puhumattakaan! Kirjaimellisesti siellä oli aivan hymy korvissa koska se tunnelma oli jotakin niin käsittämätöntä;osa ihmisistä tanssi pöydillä kaljatuoppiensa kera,kansanlaulut raikasivat ja kaikilla oli ainakin ilmeistä päätellen todella mukavaa. On hankalaa yrittää kuvailla sitä miltä se tuntui mutta en ainakaan ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Ihmisten pukeutuminen vielä korosti ton "tilaisuuden" erikoisuutta sillä suurimmalla osalla naisista oli yllään dirndl-mekot ja miehillä lederhosenit. Siellä olin kyllä jälleen kerran niin suu auki-simolaisena kuin vaan voi olla. :D
Oli kyllä aivan mahtava reissu jonka varmasti muistaa vielä pitkään,kiitos Alina seurasta ja kaikesta muutenkin.Matka kotiin olikin sitten asia erikseen,todella pitkä ja puuduttava..Matkustin ensin reilut 10 tuntia bussilla jonka jälkeen vaihdoin vielä junaan,kahdentoista tunnin matkustamisen jälkeen olin kyllä niin uupunut ettei seuraavan aamun kello kuuden herätys kamalasti houkutellut.Reissussa on useimmiten mukavaa mutta oli kyllä ihana palata takaisin arkeen,eikä oo muuten kotiruoka pitkään aikaan maistunut niin hyvältä kun ton viikonlopun mäkkimättöjen jälkeen.

-Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti