maanantai 5. lokakuuta 2015

OKTOBERFEST DAY 1

En täällä blogin puolella tietääkseni maininnut etukäteen että olin lähössä Octoberfesteille,mutta koska reissussa tapahtui kaikennäköistä ja oli kuitenkin niin ikimuistoinen kokemus niin ajattelin kertoa joitain juttuja tänne. 
Lähdin torstai iltana odottavaisin mielin kohti Frankfurt am Mainia sillä tiesin että edessä on ihan huippu viikonloppu,huipussa seurassa. 
Nimittäin pari kuukautta sitten sovittiin Suomessa mun ystävän Alinan kanssa että nähään ja suunnitellaan tulevaa,sillä Alina päätyi aupair-perheen valinnan kanssa myös Saksaan (onneksi). Koomista kyllä mutta kun puhuttiin asioista mitä meidän "pitää" tehdä aupair-aikana molemmat totes yhteen ääneen "meän pittää lähtä Octoberfesteille!" Great minds think alike.


Siitä se ajatus sitten lähti ja saatiin hotellikin vielä melko viime tipassa varattua ja vaikka me siitä melko kallis hinta maksettiinkin  (matkoista puhumattakaan) niin nyt jälkeenpäin voi vaan todeta että kaikki oli kyllä sen rahanmenon arvoista! 

Kuski joi turvallisin mielin autobahnalla kahvia..// Mun istumapaikka oli ihan bussin etuosassa joten sain ihailla kauniita maisemia koko matkan ajan.// Tutun näkönen tyttö tuli vastaan supermarketissa. Laitoin äidille kuvan Alinasta ja reaktiona oli tullut "Voi kamala ne on HETI jossakin viinakaupassa".
Yhden yön vietin Alinan perheen luona Frankfurtissa mistä lähdettiin aamuvarhain kohti bussiasemaa ja Müncheniä.Matkapahoinvoinnista ja väsymyksestä huolimatta päästiin ehjin nahoin perille. Hotellille saapuessa fiilis oli sitä luokkaa että ois voinu vaan rojahtaa sängylle ja alkaa koisimaan,ruuan jälkeen mieli kuitenkin melko pian muuttui. Laittauduttiin ja valmistauduttiin iltaan kahdestaan hotellilla jonka jälkeen suunnattiin kohti pääpaikkaa eli niitä kuuluisia kaljafestejä. Suorinta mahdollista reittiä me ei kuitenkaan perille päästy vaan seikkailtiin siellä sun täällä,mikä ei haitannut kyllä ollenkaan.Reissu oli ehkä senkin takia niin onnistunut kun ei stressattu turhaan mistään aikatauluista tai must see- jutuista vaan mentiin pelkästään molempien fiilisten mukaan. 

Innostuin kun snapchattiin ilmesty noita logoja aina paikan vaihduttua..// Surkea yritys bussimatkalla opetella saksalaisten olut lauluja.

Alueella sattui ja tapahtui kaikenlaista,laulettiin muunmuassa väkijoukkojen keskellä Keinutaan-biisiä hienojen tanssiliikkeiden kera ja ainiin tulihan sitä maamme lauluakin metrossa laulaa luikautettua (vain vähän nuotin vierestä,kuten tapana on..) 
Koko päivä oli kokonaisuudessaan aivan huippu ja taas tuli todettua että hauskimmat hetket tulee koettua melkeinpä aina silloin kun on vaan kahdestaan/omalla porukalla. Suomessakin ne omalla kaveriporukalla vietetyt hetket ennen bilereissuja ovat olleet paljon ikimuistoisempia kuin ne baari-illat. En silti tarkota sitä etteikö festi alueella ois ollut hauskaa,olihan meillä tosi hauskaa mutta parhaimmat naurut tais silti tulla kun kahdestaan töpeskeltiin pitkin kaupunkia.


Ekaks illaks päälle päätyi ton näköset kuteet.// Alina laitto mulle ranskanletit joista tykkäsin tosi paljon! Oli ihana kun hiukset ei ollut ollenkaan tiellä ja matkustuspäivän päätteeks oli tosi helppo ratkasu laittaa hiukset jollain tavalla kiinni.

Kovasti jälkeenpäin Alinan kans hämmästeltiin että mikä meissä oli muka niin erikoista muihin juhlijoihin verrattuna kun ekan illan aikana monet tuli pyytämään meidän kanssa yhteiskuvia?! :D
Taidettiin päätyä siihen lopputulokseen että joko kyseessä oli meidän vaaleat hiukset tai ehkä me vain erotuttiin tuhansien dirndl-mekkojen joukosta jollain tavalla. 
Mun käsitys Octoberfesteistä ei oikeastaan vastannut yhtään todellisuutta.Paitsi tietenkin oluen juonnin ja ehkä myös ihmispaljouden kannalta. Ajattelin että alueella on muutama tivolilaite ja useita kymmeniä olut telttoja vierivieren ja jotka on valmistettu jostain halppismuovista tai vastaavasta.Niitä olut telttoja ei kuitenkaan näkynyt ulkopuolelle ollenkaan?? Tai sitten oltiin vain väärällä puolella aluetta tai tapamme mukaan aivan hukassa kun nähtiin vaan useita kymmeniä tivolilaitteita.:D Eikä ne teltat tietenkään mitään syysmarkkina-teltta laatua olleet vaan kyseessä oli ihan oikeita isoja rakennuksia..

Äly&väläys liikenteessä tavallisten peace-poseerausten kera.


Toivotaan että saan pian kirjotettua myös toisesta päivästä tänne jotain!
-Saija

2 kommenttia:

  1. Superkiva postaus vieläkin kivemmasta reissusta 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos allu! Ei ois reissu ollu mitään ilman sun huippu seuraa <3

      Poista