lauantai 9. huhtikuuta 2016

PARIS DAY 1

Meidän lento lähti lauantai aamuna kohti Pariisia! Kellojen siirtämisen ja aikaisen lennon vuoksi jouduttiin heräämään toosi aikaisin. Mua jännitti reissu aikalailla euroopassa tapahtuneiden ikävien asioiden takia ja varsinkin kun koko Ranskassa pidetään toukokuuhun saakka yllä korkeinta turvallisuusvalmiutta. Lisäksi jännitti myös lentää lentoyhtiöllä jolla on tapahtunut suuria lento-onnettomuuksia, lentoyhtiömme oli siis AirFrance. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, oltiin kentällä hyvissä ajoin eikä lennossakaan ollut mitään valittamista paitsi kamala turbulenssi.Pariisiin päästyämme kauhisteltiin ensimmäisenä ranskan kieltä, ainakin nyt tiedetään miltä tuntuu matkustaa maahan jonka kielestä ei osaa yhtään mitään. Ensimmäisenä suunnistettiin meidän hotellille ja kun noustiin metrotunnelista pois huomattiin että meidän perässä käveli 5 sotilasta kantaen isoja aseita olallaan, siinä vaiheessa molemmat oltiin kyllä melko hämmentyneitä.
Yövyttiin ibis budget hotellissa joka saatiin melko edullisella hinnalla, hintalaatu-suhde oli ainakin kohdillaan ja sijainti suhteellisen lähellä kaikkea. Hotellista löytyi myös asioita mistä valittaa, mutta kelpasi aivan hyvin meille koska ei kauheasti vietetty aikaa siellä öitä lukuunottamatta.

Ensivaikutelma Pariisista oli erittäin lupaava ; arkkitehtuuri oli todella kaunista ja kaupungin tunnelma oli kohdallaan. Kaikki muu tuntui erittäin hyvältä paitsi epävakaa sää joka huomattiin heti hotellille päästyämme, kamalaa rankkasadetta pari minuuttia jonka jälkeen taas pilvetön taivas ja aurinkoa. :D 


Meillä ei ollut koko reissulle mitään tiukkoja aikatauluja, tiedettiin vaan paikat mitkä me halutaan ehdottomasti nähdä. Ekana päivänä tsekattiin suosittelujen pohjalta Montmartre joka lopulta osoittautuikin toiseksi reissun parhaimmaksi paikaksi. Kyseessä on siis Pariisin korkein kukkula jonka päällä sijaitsee basilika Sacré-Coeur. Mehän ei tosiaan tiedetty mistään nähtävyydestä suunnilleen mitään etukäteen vaan googlailtiin vasta illalla mitä mikäkin nähtävyys tarkoitti. Montmartrelta näki Pariisin skylinen tosi kauniisti ja molempien henki salpaantui huikeista näkymistä (tai siitä että kiivettiin huipulle varmaan miljoona porrasta). Kuten wikipediakin kertoo on Montmartren alue tunnettu myös taiteilijoistaan ja katutaiteilijoita löytyikin kerralla heti useampi. 
Käytiin myös kukkulan huipulla olevassa basilikassa sisällä ja oltais haluttu käydä myös sen näköalatasanteella, mutta juuri kun ehdittiin paikalle lipunmyynti lopetettiin.. Jos suuntaat joskus Pariisiin ja Montmarte kiinnostaa kannattaa mennä hyvissä ajoin sillä näköalatasanne on varmasti kokemuksen arvoinen paikka. Aikamme kukkulalla tsippailtua päätettiin lähteä metsästämään Moulin Rougea. Ei ollut mikään helppo homma, mutta lopulta se kuitenkin löydettiin. Ei mikään vau-elämys, mutta tulipahan ainakin nähtyä. :D Käytiin ostamassa pienestä marketista vielä illaksi pientä syötävää ja bongasin kaupan edustalta saman rotuisen koiran kuin meidän Siru, kotoisa tunnelma siis. :') Metromatkalla hotellille eräs mies alkoi juttelemaan meille englanniksi, hän kertoi olevansa ruotsalainen ja että hän on asunut 7-vuotta Ranskassa. Hän teki Pariisissa musiikkia ja näytti mulle tuoretta levyään, kun ojensin levyä takaisin hän tokaisi "Ei, se on sun nyt.", ainutlaatuinen matkamuisto. ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti