perjantai 6. marraskuuta 2015

LOKAKUU

Huh mikä homma tässä postauksessa olikaan..Aamupäivällä muokkasin ensin kuvia n.puoli tuntia jonka jälkeen yritin ladata niitä tänne blogin puolelle tunnin verran,eikä onnistunut?! Illalla sama homma mutta lopulta onneksi onnistui. Ajattelin siis tehdä tälläisen jonkun näkösen kuukausikatsauksen lokakuusta,varmaan puolet kuukauden tapahtumista oon jo unohtanut mutta tässä ainakin jotain niistä.  

 

Lokakuun alkuun sijoittui tämä meidän octoberfest reissu,tarkempaa tietoa reissusta löytyy pari postausta takaperin.Kerta kiellon päälle kuitenkin: oli ikimuistoinen reissu jota ei varmaan ihan hevillä tule unohtamaan. Tuolla reissun päällä menetin viimeisetkin hermoni tohon ensimmäisessä kuvassa näkyvään matkalaukkuun..Laukussa on vain kaksi ratasta joten sitä ei voi kuljettaa muuta kuin perässä vetäen eikä muuten ole mukulakivityksellä mitään maailman mukavinta hommaa kun laukku pomppii pitkin maita ja mantuja..Muutamaan otteeseen taisin reissukaverillekkin mainita etten enään ikinä lähde ton laukun kanssa mihinkään. :D Tänne "kotiin" päästyäni klikkasinkin heti nettikaupasta uuden käsimatkatavaralaukun ostoskorin kautta kotiin.


Kuukauteen kuului totta kai myös sitä olennaista eli lasten hoitoa. Lokakuu oli mun toinen kuukausi saksassa ja se ehkä kuvasti paremmin todellisuutta entä ensimmäinen,sillä niin sanotusti se honeymoon oli ohi ja todellisuus alkoi monen asian suhteen tulla vastaan. Tapahtui myös jotain mitä ennen tänne tulemista toivoin että ehtisin näkemään;pienempi pojista otti ensiaskeleensa. Oli kyllä niin ainutlaatuinen hetki ettei varmasti aivan heti tule mitään vastaavaa kokemaan. Muistan vielä kellonajankin milloin tämä tapahtui ja itkuhan siinä pääsi kun oli jotenkin niin häkeltynyt.Ensiaskelten lisäksi tänne tuli samana päivänä ensilumi,vaikka lumi ei maassa pysynytkään kuin puolen päivän verran oli ihanaa huomata kuinka innoissaan lapset siitä oli. Harmi että täällä ei esimerkiksi joulukuussa ole lunta ollenkaan sillä varmasti ois lapsillekkin mielenkiintoisempaa touhuta pihalla.Lokakuussa sai myös ihailla aivan ihanaa ruskaa mikä on täällä kuulemma harvinaista sillä yleensä lehdet tippuvat vihreinä(?) puusta eikä sen kummempaa ruskaa näy missään. Kävi siis hyvä tuuri kun juuri tänä vuonna sattui olemaan todella upeat ruskan sävyt täälläkin.Sain erittäin mieluisia ja odotettuja kylästelijöitä tänne nimittäin oman äidin ja siskon ♥.  Aluksi suunniteltiin että oltais lähdetty johonkin reissuun viikonlopuksi mutta päädyttiin viettämään yhteinen aika täällä mun nykyisillä kotikonnuilla. Eikä muuten yhtään haitannut sillä sai ainakin täysin rinnoin nauttia toisten seurasta eikä meillä tekemisen puute täälläkään yhtään kertaa tullut vastaan vaan oltiin kokoajan jossakin menossa. Oli myös varmasti heille mukava että näkivät millaisella seudulla elän sillä jos oltais lähdetty reissuun se ei ois vastannut yhtään sitä mun arkiympäristöä.


Shoppailtiin,kierreltiin kaupunkia ja syötiin hyvin. Sisko löysi yhdestä kaupasta tota tubble gum purkkaa ja sitä oli pakko ostaa sillä syötiin tota aina lapsina. Molemmilla oli suut täynnä tota purkkaa hyvä kun leuat ees liikkui mihinkään suuntaan,näin lapsina siis.:D Sunnuntaina kierreltiin tätä kylää ja katseltiin muunmuassa paikallista tyyliä rakentaa taloja.Käytiin myös paikallisessa leipomo/kahvila/vihannesmyymälässä. Päätettiin tilata erilaisia kakkuja testiin ja katsokaa tota juustokakun kokoa?! Ihan järjetön. Pelkästään tollanen pala ois jo riittänyt mutta eihän me tajuttu että saksassa toi kakkupalan kokoluokka on vähän eri luokkaa entä suomessa. Sisko taisi mainita että kaikista parhain "kokemus" oli just toi paikallinen myymälä sillä sieltä sai ehkä eniten sellasta oikeeta käsitystä millaista seutua tämä on. Ruumassa ollut matkalaukku oli täynnä kaikkea tavaraa mulle ja mitä herkkuja sainkaan tänne.:p Kohta noista taitaa olla enään muisto jäljellä mutta kyllä suomi herkut vaan on niiiin hyviä. Kuvasta puuttuu vielä ruisleipäpussi jonka leivät oli aivan ihanan tuoreita eikä ole muuten varmaan aiemmin ruisleipä maistunut niin hyvältä.

Perheenjäsenten vierailu tuli juuri sopivaan saumaan sillä tarvitsin  juttuseuraa kenelle voi puhua mitä tahansa suoraan ja sain tsemppiä tulevaan kun pääsi vähän purkamaan omia ajatuksia. 
Kun he olivat täällä mun huoneessakin oli ihanan lämmin ilmapiiri ja nauru raikasi mutta mitä sitten tapahtui kun he lähtivät? 
-Olin ihan maassa,itkin melkein kaksi päivää koska huomasin sen kuinka tyhjää tänne jäi kun he lähtivät tai ainakin mun mieli tuntui tosi tyhjältä. Kuten hostmamakin sanoi "niillä on aina vaikeampaa jotka jää entä niillä jotka lähtee" ja toi todellakin piti paikkaansa. Oma perhe on paras.Kävin täällä Stadthallissa käsityö-/joulumessuilla josta löysinkin muutamia joululahjoja. En oo muuten ikinä ennen ostanut lokakuussa varmaan yhtäkään joululahjaa ja nyt tuntuu että oon saanut suurimman osan lahjoista jo hankittua. Ajattelin tätä myös niin että on kivempi kun rahaa lahjoihin menee aina vähitellen eikä yhtäkkiä joulukuussa omaisuuksia,se ei nimittäin oo kovin sopiva kombo tän aupairin palkan kans..:D Nautin myös maisemista ja ostin/söin  ensimmäisen brezelin täällä (todella mielenkiintoista i know).


Edellisessä postauksessa kertomani halloween mahtui vielä lokakuulle ja tässä vielä muutamia kuvia reissusta. Ekassa kuvassa muuten se uusi matkalaukku ja olin aivan myyty tolle heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Hinta ehkä aluksi kirpas maksaa mutta toivon että tämä yksilö kestäis käytössä pitkään ja säästyisin niiltä harmailta hiuksilta mitä aiempi laukku mulle tuotti.Ainut huonopuoli on ehkä toi valkoinen väri mutta ainakin se näyttää hyvältä (vielä). Kiitos muuten äitille joka toi ton laukun tänne ja otti edellisen mukaansa suomeen.

Oisko tälläiset kuukausikatsaukset in or out?

-Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti