perjantai 13. marraskuuta 2015

SAPE KOKKAA // SALAATTI OHUKAISET


Tarkoituksena oli kuvata teille pinaatti ohukaisten ohje mutta valmistusvaiheessa tulikin pieni mutka matkaan. Edellisiltana päätin että seuraavan päivän ruuaksi voisin tehdä pinaattilättyjä,pakasteessa ei kuitenkaan ollut yhtään pinaattia eikä tuorettakaan jääkaapista löytynyt. Aamulla päiväkotireissun jälkeen lähdettiin nuorimmaisen kanssa kohti lähellä sijaitsevaa kasviskauppaa pinaatin toivossa. Eihän sitä sieltäkään enään löytynyt joten päädyin ostamaan field saladia,yritin googlailla millä nimellä tämä salaatti on suomessa mutta ainakaan peltosalaatin nimellä en löytänyt. Kun soseutin salaattia mietin mielessäni että mikähän fiasko tästä taas syntyy sillä haju oli juuri sama kuin kesäsin nurmikon leikkaamisen jälkeen. Kokeilin kuitenkin muutamaan ohukaiseen miltä maku maistuu ja itsekkin yllätyin sillä maku oli todella hyvä! Hostpapa ei olisi arvannut että ohukaisissa on jotain muuta kuin pinaattia ellen olisi sitä hänelle sanonut joten maku oli todella samanlainen kuin ohukaisten pinaattiversiossa.Tälläkin kertaa huomasin että ruuanlaitossa kannattaa ottaa "riskejä" eikä aina orjallisesti noudattaa ohjeita. Salaatti ohukaiset nimenä kuulostaa todella erikoiselta mutta en keksinyt parempaakaan ja jos salaatin suhteen on liian epäileväinen nämä voi aina tehdä myös pinaattiversiona. :D




Ainekset:

8 dl maitoa

1-2 tl suolaa

4 dl vehnäjauhoja

1-2 rkl voisulaa

150-200 g tuoretta jauhettua pinaattia (myös pakastepinaatti käy hyvin tai kuten minä tällä kertaa käytin salaattia.)

- 1-2 kananmunaa

- 1 tl sokeria

Paistamiseen

-voita




Valmistus:

-Mausta kylmä maito ja vatkaa joukkoon vähitellen vehnäjauhot.

-Lisää joukkoon voisula.

- Taikina saa seistä noin tunnin verran jotta jauhot turpoavat.

- Taikinan "seisomisen" jälkeen lisää joukkoon peratut,huuhdotut ja jauhetut pinaatinlehdet. Itse käytin jauhamiseen ihan vain tavallista sauvasekoitinta ja hyvin hoiti asiansa.

Viimeisenä vielä taikinan sekaan lisätään sokerin kera vatkatut kananmunat.

- Sitten paistamaan! Kuumenna ohukaispannu,ruskista rasva ja paista koeohukas. Tarkista samalla suola-ja jauhomäärä.

- Jatka paistamista taikinan loppumiseen saakka ja nauti lämpimät ohukaiset esimerkiksi puolukkahillon kera.












 Aikasemmin olen tehnyt näitä pakastepinaatilla ja en oikein osaa sanoa kumpi versio oli parempi. Tällä kertaa mulla tais tulla vähän liikaa suolaa joukkoon joten ohukaiset oli melko suolaisia mutta muuten tosi hyviä ja nopeita valmistaa,suosittelen kokeilemaan! 



-Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti